INFORMATION

Här följer information om föreningen samt fastigheten framtagen för mäklare och köpare av bostadsrätt.

Eriksberg är med sina ca 3 200 invånare ett litet bostadsområde beläget på ett berg med en strålande utsikt över natur och Mälaren. I området finns både bostadsrätter och radhus.

Kommunikation
Kommunikationerna i området är goda. Med tunnelbanan mot Ropsten är du framme i centrala Stockholm på ca 30 minuter. De goda bussförbindelserna möjliggör resor till bland annat Tumba och Rönninge där anslutning till pendeltåg finns.

Natur och fritid
I närheten av Eriksberg finns sjön Aspen som bjuder på en variationsrik och spännande natur, intressanta kulturmiljöer och fornlämningar. För de yngre finns fritidsklubben Gulan på Hammerstaskolan och även fritidsgården Musikhuset på Kärsbyskolan.

Kultur och nöjen

Folkets hus i Hallunda som inte ligger långt ifrån erbjuder ett komplett utbud av kultur och nöje. Här kan du gå på bio, teater, dans, konsert, utställning med mera. I samma byggnad finns ett bibliotek.

Affärer och Restauranger
Ner för berget finns ett större centrum, Hallunda Centrum. Här finns all service du kan tänkas behöva i vardagen som bank, postombud, apotek, växlingskontor livsmedel, dam- & herrmode, guldsmed, elektronik, blommor, Pressbyrån, spel & tobak, kemtvätt & skrädderi, skomakeri & nycklar, frisör, konditori, restauranger med mera. Bland övrig service finns arbetsförmedlingen, försäkringskassan, skatteverket, folktandvården samt vårdcentralen. Med några minuters bilfärd finns en handelsplats bestående av ICA Maxi, Bauhaus, Systembolaget, Biltema, Rusta och en större fyndmarknad som heter EG´s. Med en kort bilfärd kommer du till Botkyrka Handelsplats i Fittja. Här har du både butiker och varuhus såsom Hornbach, Dollarstore, Postens företagscenter och även Europas största nöjescenter Exploria!

Skolor och Barnomsorg
Området består av två kommunala förskolor som är belägna i ett naturskönt område som inspirerar till både lek och utforskande. Sedan finns två grundskolor i området, Hammerstaskolan från förskoleklass till nian och Botkyrka Friskola som är en fristående grundskola för elever från förskoleklassen till nian, båda med gångavstånd till tunnelbana och bussar

Byggår: 1976-1977

Föreningen innehar med tomträtt fastigheterna Klockareberget 1 & 2 och Trällberget 5 i Botkyrka kommun. Fastigheterna innefattar 367 st lägenheter. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

INFLYTTNING

Vid inflyttning behöver boende vända sig till expeditionen för att ordna namnbyte på dörr och tavla i trapphus, få en tagg till tvättstugan, få källarnycklar och ansöka om p-tillstånd.

För dessa ärenden behöver kontraktet uppvisas.

GEMENSAMMA YTOR

Gästlägenhet
Cykelförråd
Källarförråd
Tvättstugor
Barnvagnsförråd
Innegård

SÄKERHETSDÖRR

Ja

TVÄTTSTUGOR

Ja, Antal: 2
Tvättmaskiner, Antal 2
Torktumlare, Antal 1
Torkskåpet, Antal 1
Mangeln, Antal 1

BREDBAND

Ja, Fiber finns indraget. Bredbandsabonnemang bekostas av medlemmen. Det finns flera leverantörer, bl.a. ComHem, Bredbandsbolaget

KABEL-TV

Ja, ComHem Digital-TV.  Basutbud med 21 kanaler ingår i avgiften.

GARAGE

Ja, plats för 187 bilar, samt 3 MC-platser.

PARKERING

Ja, plats för 155 bilar.

BALKONG, TERASS & UTEPLATS

Ja

KÄLLARFÖRRÅD

Ja

VÄRME

Byggnadens uppvärmning är fjärrvärme.

GÅRD/INNEGÅRD MED TRÄDGÅRD

Ja, med sandlåda för barn samt grill.

AVFALLSHANTERING / SOPRUM

Moloker, antal 2 st samt återvinningsplats, antal 1 st.

CYKELFÖRRÅD

Ja, finns vid varje port.

LOKALER

Ja, Antal: 51 st

STAMBYTE

Kommer att behöva göras, inom 3 till 7 år.